2010. augusztus 5., csütörtök

Alliott, Catherine: Én, a férjem és ő

edimir ajánlja kedvenc regényét az olvasópályázatunkra:

Fáradt voltam, de ez a könyv megnevettetett, feldobott és feltöltött energiával. Ha kell egy kis könnyed kikapcsolódás, akkor nem fogsz csalódni. Imogen egy otthon festegető háziasszony, aki családjával anyagi problémák miatt vidékre kénytelen költözni. Felnőttnek, gyereknek egyaránt rázós az új környezetbe való beilleszkedés, néha hajmeresztő, néha mulatságos kalandokba keverednek. A magániskolás, agyon pátyolgatott gyereknek is meg kell vívnia a maga kis csatáit, hogy elfogadják az állami iskola vadócai. Imogen pedig szembesül azzal, hogy családjában nem csak a fián kell tartania a szemét, de jóképű férjén is.... A címben szereplő "ő" pedig olyan, mint egy jó krimiben a gyilkos személye, azaz csak a végén derül ki.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt a könyvet egy olvasó ajánlotta a választható művek listájára. Ajánlása felkeltette az érdeklődésemet. Amint hozzájutottam a regényhez, rövid időn belül el is kezdtem olvasni.

Nagyon örülök, hogy vidám hangvételű könyvek is felkerültek a listára. A történet komoly dolgokról szól vicces formában. Bemutatja egy festőnő, Imogen életének egy fejezetét. Mikor ő és családja vidékre kerültek, kiderült, hogy milyen nehéz beilleszkedni az új helyre, új körülmények közé. Az is kiderült, hogy a házassága válságban van. Csakhogy rájött, más miatt ment tönkre, mint akire hosszú időn keresztül gyanakodott. A legjobb barátnője csapta be. Ez még engem is megrendített. Egészen addig arra gondoltam, talán csak képzelődik Imo, és nincs is senkije a férjének.

A többi szereplő élete is elég rendezetlen volt. Szerencsére a legtöbbjüké jól alakult. Imo szülei ismét együtt fognak élni. Testvérének gyermeke született, pedig remény sem volt rá, hogy valaha is anyává váljon. Imogen is megtalálta párját az állatorvos személyében. Bízom benne, hogy végre ő is boldog lesz. Minden jó, ha a vége jó!

Én is ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki szereti, ha megnevettetik az események, bár sokszor történt olyan is, hogy inkább sírni lett volna kedvem. Ajánlom azoknak is tanulságul, akik eddig nem hittek abban a mondásban, hogy "kutyából nem lesz szalonna". Imo férje már nem először hagyta el családját más nő miatt. Meg arra is vigyázzon mindenki, nehogy kígyót melengessen a keblén! Fő az óvatosság! Lehet, hogy abban csalódik a legnagyobbat, akiben vakon megbízik, történetesen a legjobb barátnőben.

Kati